Általános tájékoztató

TalentA Magyarorország-2021 Oktatási és támogatási program női gazdálkodók számára

 

A TalentA Program célja, hogy bővítse az oktatási lehetőségeket és hozzáférést biztosítson újabb financiális lehetőséghez a mezőgazdasággal foglalkozó nők számára. A Program, melyen hazai női gazdálkodók vehetnek részt egy összetett ingyenes online intenzív oktatási képzés szakértők és mentorok bevonásával. A képzés végén a résztvevőknek lehetőségük van a megadott támogatásokra pályázni azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a programot és összhangban vannak projektötleteik a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, mint például a világ egyes részein tapasztalható  éhínség csökkentésével, a közösségek élelmezésbiztonságának fejlesztésével, az ivóvíz minőségének és hozzáférhetőségének javításával és az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel.

 

A teljes támogatási összeg Bruttó 3.250.000 forint, amelyet a következőképpen osztanak szét a nyertes projektek között:

  1. hely: 1.500.000 Ft
  2. hely. 1.000.000 Ft
  3. hely: 750.000 Ft

A nyertes projektek mentoráláson vesznek részt, ahol segítséget kapnak a szakmai kérdésekben és támogatják a projektjük elindulását. (3 közös alkalom mindhárom nyertessel, a következő 3 alkalom a mentortól nyertesenként egy ülést jelent az egyéni projektre fókuszálva)

A képzési terv a női gazdák tényleges igényein alapul, amelyeket a célközönség képviselőivel készített mélyinterjúk során azonosítottak, 2020 áprilisában. A képzési ütemterv a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul - a kreatív problémamegoldás megközelítésén, amely segít a résztvevőknek abban, hogy jobban megértsék önmagukat és vállalkozásukat, új ötleteket és projekteket generáljanak, gyorsabban tanuljanak, új ismeretekre és készségekre tegyenek szert.

Magyarországon idén debütál a TalentA Program. Elsőként Spanyolországban, 2019 -ben a Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt indította el ezt az oktató és innovatív projektet a mezőgazdasággal foglalkozó innovatív szemléletű nők számára. A Program bemutatkozása nagyon sikeres volt, ezért elindították Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában és idén a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.