Általános tájékoztató

TalentA Magyarorország-2023 Oktatási és támogatási program női gazdálkodók számára

 

 

 

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára. A Program a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak része, melynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. Az első TalentA 2019-ben valósult meg Spanyolországban, azóta a vállalat közel 750 mezőgazdaságban dolgozó nő számára biztosította a programban való részvételt Európa szerte.

Magyarországon 2021 novemberében indult el először a kétlépcsős Program: az első, online oktatási szakasz során az ország 17 megyéjéből jelentkező 29 női gazdálkodó 17 online előadáson vett részt: elsősorban a vezetői készségeik, vállalkozási, pénzügyi és mezőgazdasági ismereteik területén neves szakemberek támogatásával bővíthették tudásukat. A Programot húszan végezték el sikeresen, így mezőgazdasági projektötletükkel pályázhattak a mikroprojekt versenyre.

A szakértői zsűri által kiválasztott legjobb három pályamű összesen bruttó 3 250 000 forint díjazásban részesült, emellett az első három helyezett projektjük megvalósításának támogatására egy 6 alkalmas mentorálásban részesült.

A díjátadó részleti: https://talentahu.org/hirek/reszletek/unnepelyes-dijatadonk-es-zaroesemenyunk-a-fold-vilagnapjan_1651511311

2023-ban másodszorra indul el a Program az MNU és a CORTEVA együttműködésével.