A 2021 - 2022-es TalentA Szakértői Bizottság

 

Batthyány-Schmidt Margit - a Magyar Női Unió (MN) és a Magyar Batthyány Alapítvány (MBA) elnöke

 „Hiszek a női, de mindenekelőtt teljes emberi mivoltunk erejében annyira, hogy bátran, mindenünket adva tudjunk állni a kihívások előtt.”

BSM

3 felnőtt gyermek édesanyja, Batthyány Ádám felesége, őstermelő, a hazai civil szféra egyik legaktívabb női tagja, vállalkozó, aki 8 évvel ezelőtt megalapította a Magyar Női Uniót, 6 éve vezeti a Magyar Batthyány Alapítványt. Nemzetközi szervezetek elnökségi (COPA-COGECAN Női Bizottság) és igazgatótanácsi tagja (WUSME Kis- és Középvállalkozások Világszervezete), emellett a Batthyány család érdekeltségébe tartozó agrárvállalkozások vezetőjeként elkötelezetten és tudatosan fejleszti a vidéki gazdálkodói életet, felelősséget vállalva gyermekei, nőtársai és a jövő generációinak sikereiért.

 

Személyisége tükrözi polgári neveltetését: sokszínű egyénisége, világpolgári tudata és karizmája formálja a körülötte lévő világot. Személyes küldetésének és felelősségének tekinti a nagy múltú történelmi család tárgyi és szellemi hagyatékának megőrzését, gondozását és tovább örökítését a következő generációk számára. Társadalmi szerepvállalásából és identitástudatából következően célja a magyar értékek felkarolása, s azok közvetítése idehaza és a nagyvilágban.

 

Dr. Bíró Boglárka - erdőmérnök

„Erdőt a jövőnek kell létrehoznunk, nem a múltnak.”

Bíró Boglárka

A SEFAG Zrt. Lábodi Erdészetének fahasználati ágazatvezetője. 2020-ban egyetlen magyar jelöltként került be a COPA-COGECA nevű EU agrárszervezet által meghirdetett "Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek" (Innovation Award for Women Farmers) pályázat öt legjobb jelöltje közé. 21 év óta dolgozik erdőmérnökként. A cégnél és saját gazdaságában egyaránt a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás gyakorlatát alkalmazza. Arra törekszik, hogy összehangolja földgazdálkodási szemléletét a helyi viszonyokkal, és ezzel a növénytermesztést és a vadgazdálkodást közelebb hozza egymáshoz.

 

Borsos László - a Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója

“A mezőgazdaság nélkülözhetetlen területe a világnak - táplálja az emberiséget. Innovatív fejlesztése nemes cél számomra, hiszen ezzel tudjuk biztosítani a mi és a következő generációk jövőjét."

Borsos László

A keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemen végzett agrárkémikusként 1993-ban, első munkahelye a Mezőtek Rt.-nél volt, ahol növényvédelmi szakirányítóként dolgozott öt éven át. 1998-tól a DuPont Magyarország Kft.-nél értékesítési képviselőként kezdte, majd 2010-től Szerbia és a Balkán regionális menedzsereként, azután pedig öt éven át a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. marketing menedzsereként tevékenykedett. 2017 szeptembere óta tölti be a Corteva Agriscience-nél az ügyvetői pozíciót.

 

 

 

 

Kollár Krisztina – a Corteva Agriscience vállalati kommunikációs szakembere

"Számomra a kommunikáció kreatív eszközök kifogyhatatlan tárháza. Hiszek abban, hogy a kreativitás segít új irányokat találni, így elengedhetetlen a fejlődéshez."

Kollár Krisztina

A kulturális szektorból érkezett az üzleti élet kommunikációs világába. 9 éve dolgozik kommunikációs területen, melynek több szegmensét bejárta már. 2021 áprilisától csatlakozott a Corteva Agriscience magyarországi csapatához, mint vállalati kommunikációs specialista, a külső és belső kommunikációs tevékenységeket vezeti Magyarországon és koordinálja a TalentA programot. Senior kommunikációs szakemberként az állami szektorban is dolgozott, ahol EU-s projektek tartalomgyártását vezette. Több évig volt az M2-Petőfi TV szerkesztője, ahol a műsorok kreatív koncepciójától kezdve a szervezésen át a kivitelezésért felelt. Egyéni vállalkozóként tapasztalatot szerzett a video-gyártásban, a szövegírásban és újságírásban, emellett dolgozott szerkesztő-riporterként és egy online magazin főszerkesztőjeként.

 

Dr. Zöldréti Attila – a Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke

„Célom, hogy felkeltsem hallgatóim figyelmét és érdeklődést az átadott ismeretek iránt és ennek során olyan elemző szemléletmódot közvetítsek, amelynek segítségével meg tudjuk különböztetni a lényegest a lényegtelentől.”

Zöldréti Attila

Az ismeretek tudatos gyűjtése és megosztása, mint személyes küldetés, kíséri végig életemet, amely során pénzügyi, gazdasági rendszerek kialakításán, meglevő rendszerek finanszírozásán, hatékonyságának növelésén, illetve sok esetben azok válságmenedzselésén dolgoztam.
Az ismeretek megosztásához a felsőoktatás is hozzátartozik, ahol már évtizedes tapasztalatot szereztem.

Oktatott tantárgyak, témakörök:

  • vállalatértékelés
  • befektetési ismeretek
  • haladó vállalati pénzügyek
  • stratégiai beruházások
  • vállalati kockázatkezelés. 

Publikációk:

  • az MTMT adatbázisban jelenleg 108 publikációm található és jelenleg is folyamatban vannak további tanulmányok megjelentetése.

Kutatási területek:

  • versenyképesség elemzése
  • tehetségmenedzsment elmélete és gyakorlati alkalmazása.

Díjak, elismerések:

  • MKT Közgazdász Díj, 2019