Mentor

 

Yvonne Dederick

CPA, gazdasági és média szakember,  felsővezető

Yvonne Dederick

 

Tanulmányait pénzügy és IT területen Amerikában végezte, ahol amerikai könyvvizsgálói akkreditációt is szerzett. A London Business School Senior Executive Leadership kiemelt szakmai kurzusát, valamint a Technical University of Munich Executive Digitalis Transformations and Entrepreneurship programot végezte el. 

Amerikai tanulmányai után multinacionális cégek gazdasági igazgatójaként, illetve a TV2 társtulajdonosa és ügyvezető igazgatójaként dolgozott.  

Médiatapasztalata immár közel 20 évre datálható, amikor az Emmis Communications (Sláger Rádió anyavállalata) nemzetközi gazdasági igazgatójaként az Európai rádiók teljes gazdasági és stratégia fejlődéséért felelt.  Ezt megelőzően az HBO Közép- és Kelet- Európai üzletfejlesztési igazgatója volt, ahol több stratégiai változáson segítette át a vállalatot.  

A média iparág előtt az FMCG szektorban dolgozott mint üzletfejlesztési igazgató a Pepsi-Cola International Ltd. budapesti központjában. Ezt megelőzően az RJ Reynolds gazdasági igazgatójaként a magyarországi dohánygyár akvirálásában vett részt és segítette a cég magyarországi működését: a folyamatok kialakítását, a munkaerő szakmai felkészülését a pénzügyi és gazdasági működését biztosította. 

Befektető cége - a Media Investment Partners Kft. által - a Grandioso International Talent Management tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, amely előadóművészek hazai és nemzetközi karrierjét támogatja.  

Nemzetközi szakmai munkássága mellett több startupban angyal befektetőként és mentorként nyújtott támogatást.  

A Forbes Magazin 2015-ben média kategóriában az 5 legbefolyásosabb magyar nők közé választotta, 2014-ben pedig a Marketing&Média „Top 50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban” rangsorának 25. helyén szerepelt. 

Befektető és kuratórium tag digitális edukáció területen működő, fejlesztő cégekben.  

Az Egyenlítő Alapítvány társalapítója.  

Sok éve aktív CSR területen, amiért számos díjat és elismerést kapott, így a CSR Best Practice valamint a BrandTrend Arany Aposztróf díjait. 

Pályakezdő Milliárdosok című könyvében a fiataloknak ad útmutatást a sikeres pályaválasztás és pályakezdés  területén.   

 

 

Hasznos linkek

Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/yvonne-dederick/

Egyenlítő Alapítvány: http://www.egyenlitoalapitvany.org/

Publikációk, prezentációk, médiamegjelenések

/www.piacesprofit.hu/klimablog/felelos_vallalatok/valasszunk-jo-ugyet/

http://socialbranding.hu/csr/parbeszed/2014/10/06/en-ebben-nagyon-hiszek-egyfajta-missziomnak-tekintem/

http://www.digitalhungary.hu/interjuk/Erosodik-a-verseny-a-teves-piacon/1930/