Előadók 2021-2022

dr. Antós-Nizsalóczki Magda

élelmiszerbiztonsági állatorvos felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Dr- Antós-Nizsalóczki Magda

Az elmúlt 6 évben a központi élelmiszerbiztonsági hatóság szakembereként, az országos hatáskörrel végzett ellenőrzések alkalmával különböző élelmiszerelőállítók hatósági felülvizsgálatával foglalkoztam kistermelőktől a legnagyobb cégekig.   Jelenlegi feladataim közé tartozik többek között az exportkiszállításokat végző vállalkozások exportengedélyezése, időszakos felügyelete, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy termékleírásainak kidolgozásában és termékmustrákban való részvétel, valamint az iskolatej programban résztvevő vállalkozások és termékek ellenőrzése. Részt vettem a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform alakuló ülésein, jelenleg pedig tagja vagyok a Magyar Élelmiszerkönyv Tejtermék Szakbizottságának.

 


Bálint Sándor

Agrármérnök, növényvédelmi szakmérnök

BalintSandor

 

A Debreceni Agrártudományi Egyetemen végzett 1989-ben. A szántóföldi növénytermesztésben Hódmezővásárhelyen szerzett gyakorlatot, ahol megalapozta szakmai pályafutását növénytermesztőként, növényvédelmi szakemberként. 1998-ban került a DuPont Magyarország Kft.-hez, ahol 2021-ig kereskedelmi képviselőként dolgozott az Észak-Dunántúlon, majd 2021-óta a Corteva Agriscience gombaölő és rovarölő szerekért felelős termékmenedzsere. 

 


 

 

Bedő Beatrix

Beatrix_Bedo_circle_photo

az Impact Hub közösségi iroda alapítója, „change maker”, angyal befektető, mentor, tréner.  Nyolc éve fiatal csapatokat támogat üzleti modell, pénzügyi tervek készítésében, ill. vállalkozásfejlesztésben: 21 év pénzügyi felső vezetői és auditori tapasztalatát osztja meg a fiatalokkal. Az Impact Hub által tartott Social Impact Award vállalkozásfejlesztési program és verseny magyarországi nagykövete. A társadalmi vállalkozások fejlesztése a fő területe és a társadalmi hasznosság üzleti alapon. A nőket támogatja mentorként, trénerként abban, hogy elhiggyék magukról, hogy meg tudják csinálni az üzleti vállalkozásaikat. Befektetés előtt álló projektek, csapatok mentora.

"Olyan emberekkel szeretek dolgozni, akik pozitív gondolkodásúak, optimisták, hisznek az erejükben és fontos számukra a fenntarthatóság. Szeretnék, hozzátenni ahhoz, hogy a magyar fiatalok gondolkozása megváltozzon, jobban bízzanak magukba és bátrak legyenek elérni álmaikat egy jobb jövőért. A társadalmi hasznosság és a társadalmi vállalkozások üzleti modelljének a fejlesztője. Azon dolgozom nap nap után, hogy a társadalmi pozitív változást elősegítsem.”


 

Benedek György

agile és business coach, közösségszervező, tréner

 Benedek György_közösségszervezés előadó 

A közösségszervezés, az agilis gondolkodás, módszertan elkötelezettje. Jelenleg vállalatokat segít sikerrel az agilis módszertan meghonosításában, az agilis szervezetté válásban, emellett több mint 10 éve a közösségszervezés és közösségek fejlesztése is az élete, munkája része. Foglalkozott ezen a téren többek között multiban dolgozó kreatív gondolkodókkal, hátrányos helyzetű fiatalokkal, környezetvédőkkel, lengyel gyerekekkel, ill. jelenleg is agilis csapatokkal. Szabadidejében improvizációs színházban játszik.

 


Boldog Beáta

coach, tanácsadó

Boldog Beáta _pénzügyi tervezés_üzleti terv előadó  

Saját vállalkozásomban coach-ként dolgozom, s eddig több, mint 1000 órát töltöttem karriertanácsadásban, aminek része volt az üzleti tervezés is. Ügyfeleim között sok olyan nővel találkozom, akik a pályaváltás témájával érkeznek. Vannak, akik teljesen új szakmai irányban szeretnének elindulni, és vannak, akik ehhez új vállalkozás beindítását is tervezik. Vállalkozóvá válni egy izgalmas, inspiráló folyamat, melyben együtt építjük fel azt az új személyes identitást, amellyel önmaga foglalkoztatójává válik az ember (lánya), képviselni fog önállóan valami fontosat a világban, amellyel mások számára is példa lehet. Emellett a vállalkozás materiális mátrixát is felépítjük, amelyre az üzleti terv szolgál, s amelynek fontos része a pénzügyi tervezés is. Tapasztalatom szerint nem szükséges ehhez speciális szaktudás, de a józan, alapos megfontolást érdemes használni, a tervezés részletei pedig megtanulhatóak. Saját felmenőim révén van szerencsém ismerni a föld szeretetét, és tudom, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó ember hamar ráérez a gazdálkodás gyakorlati lépéseire is.


Borsos László

Agrármérnök, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója

Borsos László

  

Borsos László a keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemen végzett agrárkémikusként 1993-ban, első munkahelye a Mezőtek Rt.-nél volt, ahol növényvédelmi szakirányítóként dolgozott öt éven át. 1998-tól a DuPont Magyarország Kft.-nél értékesítési képviselőként kezdte, majd 2010-től Szerbia és a Balkán regionális menedzsereként, azután pedig öt éven át a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. marketing menedzsereként tevékenykedett. 2017 szeptembere óta tölti be a Corteva Agriscience-nél az ügyvetői pozíciót.

 

 


Dr. Daróczi Zoltán

tréner, szervezetfejlesztő, tanácsadó, egyetemi oktató

daroczi_zoltan _ vezetés_tárgyalást_prezentáció_projektm előadó

1996-ban kezdte a tréneri pályafutását. Az elmúlt 25 évben számos nagyszabású képzési és szervezetfejlesztési projektben vett részt szervezőként és kivitelezőként. Megbízói között termelővállalatok, szolgáltatók, kiskereskedelmi láncok és közigazgatási intézmények is szerepeltek. A nagyvállalatokon kívül a kis- és középvállalkozási szektorban is jelentős tapasztalatot szerzett. Tréneri és tanácsadói munkája mellett a Széchenyi István Egyetem óraadó tanára Emberi Erőforrás Menedzsment szakon. Győrben él, házas, két gyermeke van (21 és 16 évesek). Szabadidejében szívesen járja a természetet.

 


 

Kavalci Ágnes

Exportfejlesztési szakértő

Agnes_Kavalci_foto

20 éves külpiaci üzletfejlesztésben szerzett tapasztattal rendelkezem, ebből 15 évet nemzetközi vállalatoknál töltöttem el. Illetékességi területeim közé tartozott Közép- és Dél-Európa, a Közel-Kelet és Törökország, főbb feladataim a piackutatás, a termék-értékesítési stratégia kialakítása és a disztribútori hálózat fejlesztése volt. 2018-tól Magyarországra visszatérve, tapasztalataimmal több száz magyar kis- és középvállalkozást – köztük számos agárcéget - segítettem export célpiacokra jutási terveik megvalósításában a HEPA törökországi partnerirodájának szakértőjeként.


 

Dr. Lukács Domonkos/Corteva

Agrármérnök, a Corteva Agriscience gyomirtó szerekért felelős termékmenedzsere

 

 Lukács Domonkos 

A keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemen végzett agrárkémikusként 1998-ban. Első munkahelye a Biomark Kft (később Adama Hungary Zrt), ahol kezdetben kereskedelmi képviselőként, majd fejlesztési menedzserként dolgozott. 2020-ban csatlakozott a Corteva Agriscience magyarországi csapatához.

 


Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

agrárszakember, egyetemi docens, tanácsadó

Mezőszentgyörgyi Dávid agrárdigitalizáció előadó

47 éves agrárszakember jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese, az Állattenyésztési Tudományok Intézetének igazgatója, habilitált egyetemi docens, címzetes egyetemi tanár. Egyetemi munkája mellett folyamatosan dolgozik a versenyszférában is, 2020-ig partner tanácsadóként segítette a T-Systems Magyarország innovációs és fejlesztési tevékenységét, egyben a Felügyelő Bizottság volt elnöke. A Juh és Kecske Ágazatért Egyesület ügyvezető igazgatója, az AgroVIR innovatív vezetői információs szoftver állattenyésztési fejlesztésének projektvezetője ez év júliusáig és a Századvég Konjuktúrakutató Zrt szerződött mezőgazdasági kutatási tanácsadója. Ezt megelőzően a Herman Ottó Intézet főigazgatója, kiemelt génmegőrzési feladatokért felelős miniszteri biztos, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára. Kutatóként főbb érdeklődési területe a juhok testösszetételének vizsgálata, a keresztmetszeti képalkotó eljárások szelekciós alkalmazásának elméleti és gyakorlati lehetőségei, a húsminőség objektív megállapítására irányuló módszerek kifejlesztése, valamint az Európai Unió agrár közös piaci szabályozása, az oktatás-képzés szervezése, a menedzsmenti feladatok elemzése és újabban az agrárdigitalizáció, illetve az agrobusiness.

 


Dr. Nyikes Zoltán

PHD, főiskolai docens, kutató

NyikesZoltan online biztonság előadó

Főiskolai docens, mérnök-informatikus, okleveles biztonságtechnikai mérnök, a katonai műszaki tudományok doktora, egyetemi óraadó, a Magyar Honvédség főtisztje, az MTA köztestületi tagja. Tudományos tevékenysége az IPAR 4.0-ra, a felhasználók biztonságtudatosságára és digitális kompetenciájára, az információátvitel biztonságára, az épületek robbantás elleni védelmére és a vasúti közlekedés biztonságára fókuszál. Több kutatás-fejlesztési projekt kutatója. Mérnöki szakdolgozatok és diplomadolgozatok konzulense. Számos magyar és angol nyelvű szakcikk, szerzője, társszerzője és szakkönyvek társszerzője. Oktatott tantárgyak, témakörök Információbiztonsági okmányrendszer ismeretek/Az információbiztonság szabályozása/ Informatika,/ Informatika labor/ Korszerű operációs rendszerek/ Okos gyár/ Hálózatok és mobil rendszerek biztonsága / Számítógép hálózatok/ Infrastruktúra menedzsment/ Informatikai fejlesztés és beszerzés / Az informatikai-alkalmazás megszervezése.

Kutatási területei: Digitális kompetencia és a biztonságtudatosság kapcsolata / Információbiztonság a közigazgatásban / IPAR 4.0 / Kritikus infrastruktúra védelem / Épületek robbantás elleni védelme / Vasúti közlekedés biztonsága / Anyagok bevonatolása, tribológia

Díjak, elismerések: DOSZ Közösség a tudományért díj 2019

 


Dr. Pusztai Péter

egyetemi docens, kutató, MATE

Pusztai Péter _talajgazdálkodás másként előadó

1992 óta dolgozom jelenlegi tanszékem, az Agroökológiai és Ökológiai Gazdálkodási Tanszéken, illetve ezek jogelődjein. Agrármérnökként az ökológiai gazdálkodásban a természet és gazdálkodás kapcsolata foglalkoztat elsősorban, ehhez kapcsolódóan a termesztés és ezzel az állattartás alapját képző talaj használatával kapcsolatos kérdések is. Doktori dolgozatomat talajtakarásból írtam.

 


Sipos Gábor György

online marketing specialista

Sipos Gábor György_ marketing terv social media előadó

PPC megszállott, aki a legtöbbet hozza ki a kattintás alapú kampányokból, minden részletre kitérve, a kampányok napi szintű felügyelete mellett. Csak az adatokban hisz, minden eredményes munka alapja a mérhetőség!

Több mint 8 év ügynökségi tapasztalattal a háta mögött, valamint Google Ads és Facebook szakmai akkreditációval felvértezve segíti ügyfelei PPC kampányainak sikerességét.  Üzletfejlesztésben, projektmenedzsmentben és kommunikációs stratégia tervezésben szerzett tapasztalatai lehetővé teszik, hogy különböző iparágak piacát könnyen átlássa, és a leghatékonyabb digitális stratégiát implementálja.

Jelenleg is aktívan dolgozik mezőgazdasági ágazathoz köthető vállalkozásokkal, közösségekkel:

Kakuk Élőkert - https://www.facebook.com/Kakuk-%C3%89l%C5%91kert-574508599290014

Itt a szezon! - https://www.ittaszezon.com/

Gépközvetítő Kft. - https://www.gepkozvetito.hu/

A Beat 360° egyik alapítójaként elkötelezett partnere minden ügyfélnek abban, hogy üzleti céljaikat valóra váltsák, digitális megoldások támogatásával. Ennek érdekében csapata szakmaisága magas színvonalú, döntéshozataluk adatokon alapul, ügymenetük transzparens.

 

 

Dr. Szalai Zita

egyetemi docens

Szalai_Zita_dr

MATE Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodási Intézet, Agroökológiai és Ökológiai Gazdálkodási Tanszék

Főbb oktatási témakörök: Az ökológiai gazdálkodás általános kérdései, Kertészeti termesztés az ökológiai gazdálkodásban, Alternatív öko-növényvédelem alapkérdései, Fenntarthatóság a kertészeti termelésben, Átállás az ökológiai gazdálkodásra, Permakultúrás gazdálkodás, Az ökológiai gazdálkodás irányzatai, Bioméhészet és megporzás, Agroerdészet erdőkert, Mezőgazdasági ökotoxikológia alapkérdései

Főbb kutatási témakörök jelenleg:

Ökológiai gazdálkodásban engedélyezet talaj és lombkezelő készítmények vizsgálata paradicsomon. Hagyományos és agrárerdészeti termesztési rendszer vizsgálata szabadföldi ökoparadicsom termesztésben. Méhlegelő fejlesztés, Tápnövénykeverékek fejlesztése hasznos megporzók, zengőlegyek számára

Végzettség, tudományos fokozat:

KÉE Kertészettudományi Kar, Termesztési szak, kertészmérnök; Permaculture Designer tanfolyam; Intensive Organic farming Course – University of Kassel Witzenhausen, Kandidátusi fokozat megszerzése biológia tudomány területen;

Tudományos szervezeti tagság:

Magyar Permakultúra Egyesület általános alelnök, EURAF European Agroforestry Federation Nemzeti képviselő helyettes, Magyar Biológiai Társaság, Botanikai Szakosztály tagja, ENOAT European Network of Organic agriculture’ Teachers Ökológiai gazdálkodás a felsőoktatásban nemzetközi hálózat tagja

 

 

 


 

VAJAI PÉTER

befektetési és vagyonkezelési szakértő

VP_foto_small

40 éves közgazdász, jelenleg a portugál központú Alpac Capital alapkezelő hazai befektetési vezetője, az Apelso Trust bizalmi vagyonkezelő partnere, és néhány (részben agrárium érintettségű) személyes vállalkozás úttörője. Szakmai tudásának alapjait a PricewaterhouseCoopersnél gyűjtötte, ezt követően nemzetközi üzletfejlesztéssel és projektfinanszírozással foglalkozott a hazai KKV szegmensben. Jelenlegi munkája során három kockázati tőkealapot menedzsel, amelyekkel a közép-európai régióban digitális, agrár, távközlési, illetve ipari cégekbe fektetnek be. Emellett vagyonkezelőként aktívan támogatja a hazai családi vállalkozások növekedését, illetve a generációváltás okozta feladatok megoldását