Előadók 2023-ban

 

 

dr. Antós-Nizsalóczki Magda

Élelmiszerbiztonsági állatorvos felügyelő, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

 

 

Az elmúlt 6 évben a központi élelmiszerbiztonsági hatóság szakembereként, az országos hatáskörrel végzett ellenőrzések alkalmával különböző élelmiszerelőállítók hatósági felülvizsgálatával foglalkoztam kistermelőktől a legnagyobb cégekig.   Jelenlegi feladataim közé tartozik többek között az exportkiszállításokat végző vállalkozások exportengedélyezése, időszakos felügyelete, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy termékleírásainak kidolgozásában és termékmustrákban való részvétel, valamint az iskolatej programban résztvevő vállalkozások és termékek ellenőrzése. Részt vettem a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform alakuló ülésein, jelenleg pedig tagja vagyok a Magyar Élelmiszerkönyv Tejtermék Szakbizottságának.

 

 

 

Borsos László

A Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója

 

“A mezőgazdaság nélkülözhetetlen területe a világnak - táplálja az emberiséget. Innovatív fejlesztése nemes cél számomra, hiszen ezzel tudjuk biztosítani a mi és a következő generációk jövőjét."

 

 

A keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemen végzett agrárkémikusként 1993-ban, első munkahelye a Mezőtek Rt.-nél volt, ahol növényvédelmi szakirányítóként dolgozott öt éven át. 1998-tól a DuPont Magyarország Kft.-nél értékesítési képviselőként kezdte, majd 2010-től Szerbia és a Balkán regionális menedzsereként, azután pedig öt éven át a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. marketing menedzsereként tevékenykedett. 2017 szeptembere óta tölti be a Corteva Agriscience-nél az ügyvetői pozíciót.

 

 

 

Kavalci Ágnes

Exportfejlesztési szakértő, egyéni vállalkozó

 

 

 

20 éves külpiaci üzletfejlesztésben szerzett tapasztattal rendelkezem, ebből 15 évet nemzetközi vállalatoknál töltöttem el. Illetékességi területeim közé tartozott Közép- és Dél-Európa, a Közel-Kelet és Törökország, főbb feladataim a piackutatás, a termék-értékesítési stratégia kialakítása és a disztribútori hálózat fejlesztése volt. 2018-tól Magyarországra visszatérve, tapasztalataimmal több száz magyar kis- és középvállalkozást – köztük számos agárcéget - segítettem export célpiacokra jutási terveik megvalósításában a HEPA törökországi partnerirodájának szakértőjeként.

 

 

 

Dr. Nyikes Zoltán

PHD, főiskolai docens, kutató, Milton Friedman Egyetem 

 

 

 

Főiskolai docens, mérnök-informatikus, okleveles biztonságtechnikai mérnök, a katonai műszaki tudományok doktora, egyetemi óraadó, a Magyar Honvédség főtisztje, az MTA köztestületi tagja. Tudományos tevékenysége az IPAR 4.0-ra, a felhasználók biztonságtudatosságára és digitális kompetenciájára, az információátvitel biztonságára, az épületek robbantás elleni védelmére és a vasúti közlekedés biztonságára fókuszál. Több kutatás-fejlesztési projekt kutatója. Mérnöki szakdolgozatok és diplomadolgozatok konzulense. Számos magyar és angol nyelvű szakcikk, szerzője, társszerzője és szakkönyvek társszerzője. Oktatott tantárgyak, témakörök Információbiztonsági okmányrendszer ismeretek/Az információbiztonság szabályozása/ Informatika,/ Informatika labor/ Korszerű operációs rendszerek/ Okos gyár/ Hálózatok és mobil rendszerek biztonsága / Számítógép hálózatok/ Infrastruktúra menedzsment/ Informatikai fejlesztés és beszerzés / Az informatikai-alkalmazás megszervezése.

Kutatási területei: Digitális kompetencia és a biztonságtudatosság kapcsolata / Információbiztonság a közigazgatásban / IPAR 4.0 / Kritikus infrastruktúra védelem / Épületek robbantás elleni védelme / Vasúti közlekedés biztonsága / Anyagok bevonatolása, tribológia

Díjak, elismerések: DOSZ Közösség a tudományért díj 2019

 

 

 

Bocskay István 

Pénzügyi üzemgazdász

 

 

  • A Sikerképzés program alapítója (2016), befektetés – ösztönzési és gazdaságfejlesztési területen dolgozik, a Szentes Ipari Park vezetője.
  • Marketing – és kommunikációs szakértő - tanácsadó, motivációs előadó,
  • A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Boros Sámuel Technikum, illetve a Szentesi Ágazati Képzőközpont vendégtanára
  • A Pulzus FM 92.1 és a Szentes TV együttműködő partnere
  • A Sikerképzés program előadójaként 2016 óta közel 500 előadás és tréning megvalósítója Kárpátalján, Erdélyben, a Pátriumban, a Délvidéken, a Muravidéken, Felvidéken és az Anyaországban,
  • Szociális munkájáért – a helyi közösségek – Teréz anyu díjjal tüntették ki

A közösségfejlesztési (nemzetépítési) ismereteit a Kárpát – medencei határon túli gazdaközösségek szervezésén és támogatásán keresztül fejlesztette. Részt vett sportközösségek építésében (vízilabda, futball), illetve tartósan működtett vállalkozói közösséget, amelynek célja a helyi értékeken alapuló fogyasztói hajlandóság támogatása (Vedd és védd a szentesit!)

István Szentesen él, nős, családos, 2 gyermek édesapja.

 

 

 

Sipos Gábor György

online marketing specialista

 

 

Sipos Gábor György_ marketing terv social media előadó

 

PPC megszállott, aki a legtöbbet hozza ki a kattintás alapú kampányokból, minden részletre kitérve, a kampányok napi szintű felügyelete mellett. Csak az adatokban hisz, minden eredményes munka alapja a mérhetőség!

Több mint 8 év ügynökségi tapasztalattal a háta mögött, valamint Google Ads és Facebook szakmai akkreditációval felvértezve segíti ügyfelei PPC kampányainak sikerességét.  Üzletfejlesztésben, projektmenedzsmentben és kommunikációs stratégia tervezésben szerzett tapasztalatai lehetővé teszik, hogy különböző iparágak piacát könnyen átlássa, és a leghatékonyabb digitális stratégiát implementálja.

Jelenleg is aktívan dolgozik mezőgazdasági ágazathoz köthető vállalkozásokkal, közösségekkel:

Kakuk Élőkert - https://www.facebook.com/Kakuk-%C3%89l%C5%91kert-574508599290014

Itt a szezon! - https://www.ittaszezon.com/

Gépközvetítő Kft. - https://www.gepkozvetito.hu/

A Beat 360° egyik alapítójaként elkötelezett partnere minden ügyfélnek abban, hogy üzleti céljaikat valóra váltsák, digitális megoldások támogatásával. Ennek érdekében csapata szakmaisága magas színvonalú, döntéshozataluk adatokon alapul, ügymenetük transzparens.

 

 

 

Dr. Drexler Dóra 

ÖMKI ügyvezető címzetes egyetemi docens

 

 

 

Egyetemi tanulmányaimat a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen (ma Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) végeztem, ahol 2004-ben szereztem tájépítészmérnöki diplomát tájtervezési és területfejlesztési szakirányon. Ezt követően a Technische Universität München Tájökológiai Tanszékén doktoráltam. 2010 decemberétől fél évig a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL Svájc) munkatársa voltam, 2011-ben részt vettem az ÖMKi megalapításában, melynek 2011 júniusától vagyok az ügyvezetője. 2013-ban a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott számomra. 2015-ben Sárközy Péter emlékéremmel tüntettek ki. 2017-ben okleveles növényorvos diplomát szereztem Gödöllőn. 2020-tól az Ökogazdálkodók Európai Szövetsége (IFOAM Organics Europe) alelnöke és az ökológiai kutatók európai érdekképviseletét ellátó TP Organics vezetőségi tagja vagyok. Férjemmel három gyermekünk van. Munkatársaim szerint a negyedik gyermekem az ÖMKi.

 

 

 

Dr. Daróczi Zoltán

Tréner, szervezetfejlesztő, tanácsadó, egyetemi oktató

 

 

 

 

1996-ban kezdte a tréneri pályafutását. Az elmúlt 25 évben számos nagyszabású képzési és szervezetfejlesztési projektben vett részt szervezőként és kivitelezőként. Megbízói között termelővállalatok, szolgáltatók, kiskereskedelmi láncok és közigazgatási intézmények is szerepeltek. A nagyvállalatokon kívül a kis- és középvállalkozási szektorban is jelentős tapasztalatot szerzett. Tréneri és tanácsadói munkája mellett a Széchenyi István Egyetem óraadó tanára Emberi Erőforrás Menedzsment szakon.

Győrben él, házas, két gyermeke van (21 és 16 évesek). Szabadidejében szívesen járja a természetet.

Vezetési technikák: A vezetőknek kiemelt szerepe van egy vállalkozás sikerességében, hatékonyságában. Minden vállalkozónak, akinek legalább egy beosztottja van, szüksége van a megfelelő vezetői hozzáállásra és a vezetői kommunikációs technikákra.

A két órás előadás áttekinti a vállalkozás szempontjából legfontosabb vezetői készségeket, feladatokat. Témáink: A vezetői szerep és a Pygmalion hatás; Vezetői feladatok; Vezetői kommunikáció – a félreértések 7 forrása és azok elkerülése; Helyzetfüggő vezetés; Kitekintés: mit kell tudnia egy vezetőnek?

Tárgyalástechnika, értékesítési technika: Az üzleti életben tárgyalni tudni kell. A beszállítókkal, bankokkal, vevőkkel rendszeresek az üzleti megbeszélések, tárgyalások. A két órás prezentáció témája mindaz, amit egy jó tárgyaláshoz, értékesítéshez tudni kell: a tárgyalás előkészítése, a tárgyalás folyamata, struktúrája, első benyomás, vevői igények felmérése, a érvelés, ellenérvkezelés és manipuláció technikái, az értékesítés valós helye az üzleti sikerben.

Prezentációs technikák: A prezentáció fontos feladat egy vezető munkája során. Prezentációt használunk az ötletek, feladatok bemutatásában, a vevők meggyőzésében, a szélesebb társadalommal való kapcsolattartásban. A marketing eszközök készítésében is kiválóan használhatók a prezentációs ismeretek.

A két órás előadás áttekinti a prezentációhoz tartozó fontos témaköröket: a célkitűzés szerepe; előadói kiállás, prezentáció tartalmi felépítése, a képek, videók és grafikák szerepe, időbeosztás és prezentációs szoftverek használata.

Projekt menedzsment: A vállalkozások fejlődése és átalakulása szükségszerűen hozza magával a különböző projekteket. A nagyobb vállalatok tisztában vannak a projektek elindításának, kivitelezésének szabályaival, mesterien használják a projekteket a fejlesztésben és problémamegoldásban. A két órás előadás célja, hogy segítsen a projektek mikro- és kisvállalati használatában.

A projekt menedzsment előadás témái: mi a projekt - mikor van szükség projekt indítására; a projekt menedzsment alapfogalmai; a projekt tervezés folyamata – a célkitűzéstől a kész tervig.

 

 

 

Bedő Beatrix

az Impact Hub közösségi iroda alapítója, „change maker”, angyal befektető, mentor, tréner

 

 

Nyolc éve fiatal csapatokat támogat üzleti modell, pénzügyi tervek készítésében, ill. vállalkozásfejlesztésben: 21 év pénzügyi felső vezetői és auditori tapasztalatát osztja meg a fiatalokkal. Az Impact Hub által tartott Social Impact Award vállalkozásfejlesztési program és verseny magyarországi nagykövete. A társadalmi vállalkozások fejlesztése a fő területe és a társadalmi hasznosság üzleti alapon. A nőket támogatja mentorként, trénerként abban, hogy elhiggyék magukról, hogy meg tudják csinálni az üzleti vállalkozásaikat. Befektetés előtt álló projektek, csapatok mentora.

"Olyan emberekkel szeretek dolgozni, akik pozitív gondolkodásúak, optimisták, hisznek az erejükben és fontos számukra a fenntarthatóság. Szeretnék, hozzátenni ahhoz, hogy a magyar fiatalok gondolkozása megváltozzon, jobban bízzanak magukba és bátrak legyenek elérni álmaikat egy jobb jövőért. A társadalmi hasznosság és a társadalmi vállalkozások üzleti modelljének a fejlesztője. Azon dolgozom nap nap után, hogy a társadalmi pozitív változást elősegítsem.”

 

 

 

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

Agrárszakember, egyetemi docens, tanácsadó

 

 

47 éves agrárszakember jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese, az Állattenyésztési Tudományok Intézetének igazgatója, habilitált egyetemi docens, címzetes egyetemi tanár. Egyetemi munkája mellett folyamatosan dolgozik a versenyszférában is, 2020-ig partner tanácsadóként segítette a T-Systems Magyarország innovációs és fejlesztési tevékenységét, egyben a Felügyelő Bizottság volt elnöke. A Juh és Kecske Ágazatért Egyesület ügyvezető igazgatója, az AgroVIR innovatív vezetői információs szoftver állattenyésztési fejlesztésének projektvezetője ez év júliusáig és a Századvég Konjuktúrakutató Zrt szerződött mezőgazdasági kutatási tanácsadója. Ezt megelőzően a Herman Ottó Intézet főigazgatója, kiemelt génmegőrzési feladatokért felelős miniszteri biztos, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára. Kutatóként főbb érdeklődési területe a juhok testösszetételének vizsgálata, a keresztmetszeti képalkotó eljárások szelekciós alkalmazásának elméleti és gyakorlati lehetőségei, a húsminőség objektív megállapítására irányuló módszerek kifejlesztése, valamint az Európai Unió agrár közös piaci szabályozása, az oktatás-képzés szervezése, a menedzsmenti feladatok elemzése és újabban az agrárdigitalizáció, illetve az agrobusiness.