Hírek

Ünnepélyes díjátadónk és záróeseményünk a Föld világnapján

Április 22-én átadták a TalentA Magyarország - 2021 oktatási és támogatási program nyerteseinek díjait.

Április 22-én, a Föld Világnapján a Sapientia Főiskola nagytermében került sor a „TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program” díjátadó ünnepségére, amelyet a Corteva Agriscience kezdeményezett és a Magyar Női Unió (MNU) szervezett női gazdálkodók támogatására.

Batthyány-Schmidt Margit, az MNU elnöke kiemelte: „A Program megerősítette számunkra, hogy annak célja, üzenete, díja túlmutat önmagán: olyan hiánypótló kezdeményezésben vettünk részt, melynek társadalmi hasznosságára, felelősségére, közösségteremtő erejére nagy szükség van a hazai agráriumban dolgozó nők körében.”

A díjátadó ünnepségen a Corteva Agriscience, a Magyar Női Unió és a Szakértői Bizottság tagjai megköszönték a program résztvevőinek kitartását és munkáját, valamint átadták a díjakat a három nyertes pályázónak.

A három nyertes projekt:

  1. helyezett: Mini fűszeres arborétum, Nagy Zsófia.

A projekt célja fűszernövények otthoni termesztésének és feldolgozásának széles körben való ismertté tétele. Egy közösségi kert létrehozása, ahol lehetőség van egyrészt az egészséges és fenntartható életmód iránt érdeklődő nőknek tudásuk fejlesztésére, másrészt a fiatalok számára a mezőgazdasági pálya értékeinek hangsúlyozása

  1. helyezett: Növényi olajak előállítását és hasznosítását bemutató témaudvar, Szabó Mária.

A projekt célja a házilag megmaradt élelmiszerfeleslegből növényi olajak otthoni előállításának ismertté tétele, valamint a szűkebb és tágabb környezet edukálása az élelmiszerfelesleg kreatív felhasználási módjaira.

  1. helyezett: A fenntarthatóság és az innováció összhangja a növénytermesztésben, élelmiszerfeldolgozásban, Buzás Tiborné.

A projekt elsődleges célja professzionális mentor segítségével a helyi közösség edukálása a palánták hatékony termesztési technikáinak, másrészt egy falusi vendégasztal keretén belül a termesztett zöldségek és gyümölcsök feldolgozási módjának elsajátítása.

„A TalentA Program kitűnő lehetőséget jelentett projektem fejlesztésére, emellett hihetetlenül örülök, hogy sikerült megmutatnom a zsűrinek az innovatív szemléletet és társadalmi jelentőségét. A képzés során nagy szakértelemmel rendelkező, motiváló előadókkal találkozhattunk, ahol nemcsak tanulni lehetett, hanem egy támogató közösség is létrejött. Külön köszönet a program szervezőinek és mentorainak támogatásukért és érdeklődésükért.” – mondta a program első helyezettje, Nagy Zsófia.

 

Az eseményről készült fotókat és sajtóközleményt alább érhetik el.

Fotógaléria_TalentA_Záróesemény_web_2022_04_22

Fotógaléria_TalentA_Záróesemény_print_2022_04_22

TalentA_Díjátadó_Sajtóközlemény_2022-04-20

 

Az eseméynről az alábbi médiamegjelenések készültek.

Magyar Mezőgazdaság: Táptalaj tehetségnek

Magyar Mezőgazdaság: Fűszeres Éden

Agronaplo

Magro

Agroinform

Mezőhír

Agrárminisztérium

TradeMagazin

Webrádió

KarcFm

 

 

 

 

 

 

 

2022. május 02. 19:08