2021. november 2-án elindult a női gazdálkodóknak szóló „TalentA Magyarország-2021 oktatási és támogatási program" a Corteva Agriscience, nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapításával és kezdeményezésével, valamint a Magyar Női Unió támogatásával. A Program, melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online oktatás és képzés hazai szakértők és mentorok bevonásával. Célja az oktatási lehetőségek bővítése mellett a mezőgazdasággal foglalkozó nők számára további pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés biztosítása.

A programon legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt

Összesen bruttó 3.250.000 forint támogatásra lehet pályázni

A Programra 2021. november 2. és 15. között lehet jelentkezni. A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a Programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival, lehetőségük van pályázni a bruttó 3.250.000 forint támogatási összegre.

A CORTEVA Agriscience Magyarország és a Magyar Női Unió Vidéki Nők Nemzetközi Napján (2021. október 15.) bejelentett együttműködési megállapodása értelmében november 2-tól van lehetőség jelentkezni a Programra. A Program célja – melyen legalább 30 magyar női gazdálkodó vehet részt egy összetett ingyenes online intenzív oktatási képzés szakértők bevonásával –, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők számára széleskörű szakmai, oktatási és pénzügyi lehetőséget biztosítson.

A mezőgazdasággal foglalkozó hazai nők képzése mindenkinek fontos

Kreatív probléma megközelítés, reális ötletekkel

A képzési terv egyrészt a női gazdák tényleges igényein, másrészt a tervezői gondolkodás (design thinking) módszerén alapul: olyan a kreatív probléma megközelítésen és megoldáson, amely segít a résztvevőknek önmaguk és vállalkozásuk jobb megértésében, reális, új ötletek és projektek generálásban és annak tényleges megvalósításában.

Magyarországon idén debütál a TalentA Program. A Corteva Agriscience a Falusi Nőegyesületek Szövetségével (FADEMUR) együtt elsőként 2019-ben Spanyolországban indította el a komplex, innovatív Programot a mezőgazdasággal foglalkozó, újító szemléletű nők számára. A Program sikere nyomán Ukrajnában, majd Oroszországban, Romániában, Portugáliában bevezették, idén pedig a magyar női gazdák számára is elérhetővé válik a képzési lehetőség és a támogatás.

 

Három projekt kap támogatást

A képzés végén azoknak a résztvevőknek, akik sikeresen teljesítették a Programot, és projektötleteik összhangban vannak a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival lehetőségük van pályázni a Bruttó 3.250.000 forint teljes támogatási összegre, melyet a következőképpen osztanak szét a 3 (három) nyertes projekt között:

1.hely: Bruttó 1.500.000 Ft

2.hely: Bruttó 1.000.000 Ft

3.hely: Bruttó 750.000 Ft

A nyertes projektek egy 6 alkalmas mentoráláson vesznek részt, melynek keretében szakmai kérdésekben és projektjük elindulásának támogatásában kapnak segítséget.

Jelentkezni november 15., 12.00 óráig lehet a Program honlapján: https://talentahu.org/

További információ a mnunio.hu weboldalán olvasható.